Επιστροφή στην αρχική σελίδαΕπιστροφή στη σελίδα On Line ΥπηρεσίεςΔείτε τι καινούργιο υπάρχει στις σελίδες μαςΨάξτε στις σελίδες μαςΑφήστε το σχόλιο σας

On Line πηγές στο Internet από το Γυμνάσιο Πλατανιά Χανίων

Είστε στη σελίδα των OnLine πηγώνΓράψτε test και αξιολογήστε τις γνώσεις σας On LineΔιαβάστε υλικό από τις παραδόσεις των μαθημάτων

alvrule.gif (1012 bytes)

alvrule.gif (1012 bytes)

1. The Ancient Greek World. Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από εικόνες, άρθρα, μελέτες και αρχαία κείμενα. Καλύπτει τις περιόδους 1100 π.χ. έως 31 π.χ. και κατασκευάστηκε από το Pennsylvania University (U.S.A.) 

2 Historical Maps of Varius Periods. Η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας μέσα από χάρτες. Κατασκευάστηκε από Στρατιωτική Υπηρεσία. (U.S.A.)

3.The Ancient Greek Wars. H ιστορία των Περσικών πολέμων και του Πελλοπονησιακού Πολέμου μέσα από εικόνες. Κατασκευάστηκε από το Portland University (U.S.A.)

4. Ancient Greece Unplugged. Η αρχαία ελληνική ιστορία μέσα από σελίδες που κατασκευάστηκαν από παιδιά Δημοτικού σχολείου στις Η.Π.Α. (U.S.A.)

5. Διοτίμα. Σελίδες που αναφέρονται στον ρόλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία της αρχαίας Ελλάδας (U.S.A.)

6. Ιδεατό ταξίδι στις Ενετικές ιστορικές πηγές .(GR)

7.Φιλίστωρ : Ενα περιοδικό ιστορίας στο Δίκτυο (GR)

8. Ιδρυμα μείζονος Ελληνισμού

1.The Pan-Macedonian Network. Όλη η ιστορία της Μακεδονίας απο την προϊστορική εποχή έως την σύγχρονη περίοδο (GR) 

2.Alexander the Great. Βιογραφικά στοιχεία για τον Μ.Αλέξανδρο ιστορικά στοιχεία για τις εκστρατείες του και τέλος βιβλιογραφία. Κατασκευάστηκε από το Portland University (U.S.A.)

3.Μέγας Αλέξανδρος 

1.Έλληνες φιλόσοφοι. Πίνακας με Links για όλους τους Ελληνες Προσωκρατικούς φιλόσοφους. Κατασκευάστηκε από την Forthnet (GR) 

2. Κείμενα "Περσέας". DataBase με όλα τα αρχαία ελληνικά κείμενα (μεταφρασμένα στα Αγγλικά) με δυνατότητα αναζητήσεων αλλά και προβολής σε Αρχαία Ελληνική γραφή. Κατασκευάστηκε από το Tufts University (U.S.A.)

3. Κλασσικές Σπουδές. Links για οποιαδήποτε πληροφορία για την Αρχαία Ελλάδα. Κατασκευάστικε από το Indiana University (U.S.A.)

1.Συνοπτική Ιστορία των Μαθηματικών. Η κεντρική σελίδα περιλαμβάνει χρονολογικούς πίνακες, καταλόγους θεμάτων αλλά και πολλές βιογραφίες μεγάλων μαθηματικών.Κατασκευάστηκε από Σκωτσέζικο Πανεπιστήμιο (U.K.) 

2 Ερατοσθένης, Αρχιμήδης, Αϊνστάιν, Νεύτωνας, Γαλιλαίος οι σελίδες των μεγαλύτερων μαθηματικών (U.K.)

3.Περισότερα Links. Mια σελίδα που κατασκευάστηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και περιέχει συνδέσεις με τις σελίδες των πανεπιστημίων του χώρου των μαθηματικών (GR)

4. Hellas Math.Ελληνική σελίδα μαθηματικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.(GR)

5. Μαθηματικά Cartoon. Μια συλλογή από σκίτσα με αντικείμενο τα μαθηματικά (USA)

1. Ναυσιπλοϊα στην Αρχαία Ελλάδα.Σελίδες με πληροφορίες για τα πλοία των Αρχαίων Ελλήνων (U.K.) 

2. Το Πλανητάριο του Αρχιμήδη. Η μηχανή του Αρχιμήδη που παρακολουθούσε τις κινήσεις των πλανητών και του Ηλιου (GR).

1. Στίβος . Η επίσημη σελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου IAFF 

2 .Αγωνίσματα στίβου. Διάλεξε το αγώνισμα που σε ενδιαφέρει και πάρε ότι πληροφορίες χρειάζεσαι : 100, 200 μετρα, 100,11, και 400 μέτρα με εμπόδια, ..Aλμα είς ύψος, Aλμα επί κοντώ, Aλμα εις μήκος, Αλμα τριπλούν

3. Προπόνηση. Σελίδα που σας συνδέει με σελίδες που αναφέρονται σε λεπτομέρειες προπόνησης για κάθε άθλημα.

1. Κόμβος ΑΘΗΝΑ : Ολα τα στοιχεία για τις επιλογές σπουδών μετά το λύκειο σε ΙΕΚ, ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΕΕΣ κ.α. (GR) 

2 Προσανατολισμός μαθητών από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (GR)

 
  1.Louvre : Το γνωστό σε όλους Μουσείο του Λούβρου 

2. Υπουργείο Πολιτισμού : Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή ηλεκτρονική σελίδα στην οποία μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε αφορά στον Ελληνικό πολιτισμό (GR)

3.Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (GR)

4.Ελληνικό Θεατρικό μουσείο. (GR)

5.Ιστορικό Μουσείο Κρήτης (GR)

  1. O Μακρυγιάννης στο Internet : Μία λεξικογραφική μελέτη των κειμένων του στρατηγού Μακρυγιάννη καθώς και σημαντικά ζωγραφικά του έργα. Ενα ενδιαφέρον τμήμα της σελίδας αποτελεί το δείγμα γραφής του Μακρυγιάννη (GR) 

2. Ρήγας Βενεστινλής (Φεραίος). : Οι πιο σημαντικοί σταθμοί στην ζωή του φλογερού επαναστάτη και οραματιστή στο On Line αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από το θάνατό του (GR)

3. Nίκος Καζατζάκης : Ενα site με πάρα πολλές πληροφορίες για τη Ζωή και το έργο του Νίκου Καζατζάκη (GR)

4. Καβάφης : Ενα Site αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Ελληνα ποιητή (GR)

5. Ελληνική ποίηση και λογοτεχνία : Ενα site με αναφορές στους μεγαλύτερους έλληνες ποιητές και αποσπάσματα των έργων τους (GR)

6.Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού : Το Σ.Ν.Ε. είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα και την προβολή της νέας Ελληνικής γραμματείας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αρχείο του Καβάφη καθώς και η Βιβλιοθήκη του Σπουδαστηρίου (GR)

7. Ελληνες του κόσμου : Η OnLine εκδοχή της ομότιτλης έκθεσης που παρουσίασε το Υπουργείο Τύπου και το κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών "Αποψη" (GR)

  1. The Internet Pilot to Physics : Ο τίτλος της σελίδας φανερώνει το περιεχόμενό της Links,Links,Links...

2. Physics Resources : Σελίδα που περιέχει περιληπτικά Links για πηγές πληροφοριών φυσικής

3. Φυσική και Μπάσκετ. : Κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας μπορεί να αναλυθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους της Φυσικής.

4.H φυσική των CARTOON : Ενα site με αρκετό χιούμορ με τους   νόμους και τους κανόνες της φυσικής που ακολουθούν οι ήρωες των Cartoon's

Ελληνικό δίκτυο περιβαντολογικής εκπαίδευσης (GR)
1. Τροχοπαιδία. Ενα Site που περιλαμβάνει κανόνες οδηγίες και συμβουλές για την οδική συμπεριφορά μας.(GR) 

2.Πρώτες Βοήθειες. Ενα Site που περιλαμβάνει μια σειρά από συμβουλές για τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε για πολλά μικροατυχήματα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής μας

alvrule.gif (1012 bytes)

 Γράψτε test και αξιολογήστε τις γνώσεις σας On LineΕπιστροφή στην Αρχική σελίδαΕπιστροφή στη σελίδα On Line ΥπηρεσίεςΔιαβάστε υλικό από τις παραδόσεις των μαθημάτων

alvrule.gif (1012 bytes)

Στείλτε μας e-mail στο mail@gym-platan.chan.sch.gr με τις ερωτήσεις σας αλλά και τις παρατηρήσεις σας για τις ηλεκτρονικές μας σελίδες.
Copyright © 1998 Παπαστάμος Βασίλης
Last modified: Ιούλιος 08, 1998