Είσοδος στις Ιστοσελίδες

Το Γυμνάσιο Πλατανιά δημιούργησε το CD-Rom : Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης «Μικρός εζωγράφιζα Αγίους, είτα έγραφα στίχους κι εδοκίμαζα να συντάξω κωμωδίας»  που είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας (Μάιος 2001 – Ιανουάριος 2002) καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Πλατανιά Χανίων.

Οι καθηγητές Φουρναράκης Κων/νος (Καθηγητής Φιλόλογος), Σαμαράς Κων/νος (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) και Παπαστάμος Βασίλης (Καθηγητής Πληροφορικής) με τη συνεργασία μαθητών, εργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν ένα πρόσθετο εποπτικό μέσο για την διδασκαλία της ενότητας «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» των Νέων Ελληνικών της Β’ Γυμνασίου, αλλά και να δώσουν πηγές και ερεθίσματα στους μαθητές, για διαθεματική προσέγγιση της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. (Μαθήματα όπως Μουσική, Καλλιτεχνικά, Πληροφορική και  Θεατρική αγωγή, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από το περιεχόμενο του CD-Rom).

Επιπρόσθετα το cd-rom καθώς και τα στοιχεία απο τα οποία αυτό κατασκευάστηκε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα της Πληροφορικής Β' και Γ' Γυμνασίου στις ενότητες : «Γνωριμία με τα πολυμέσα», «Επεξεργασία εικόνας», «Δημιουργία κινούμενης εικόνας» , «Επεξεργασία ήχου», «Συγγραφή τίτλου πολυμέσων»

Σε συνέχεια του παραπάνω cd-rom και με χρήση στοιχείων αυτού, δημιουργήθηκε (σχ. έτος 2002-2003) ένα σύνολο ιστοσελίδων αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Είσοδος στις Ιστοσελίδες

Οι ιστοσελίδες αυτές δημιουργήθηκαν από το Γυμνάσιο Πλατανιά Χανίων.
Στείλτε μας στη διεύθυνση mail@gym-platan.chan.sch.gr τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε στο αφιέρωμα αυτό στέλνοντας τα δικά σας κείμενα, τα οποία θα προστεθούν στις ιστοσελίδες αυτές. 
2002-2003 Γυμνάσιο Πλατανιά Χανίων